VÍKENDOVÉ MENU 31.-2.11.
PŘEDKRM
Zeleninové paté z pečené dýně, lilku, cukety,
kapie, sušených rajčat, provoněné rozmarýnem, tymiánem a dobromyslí, podávané na naší domácí opečené bagetce s rajčaty, olivami a pečeným česnekem, chutney se švestkami, chilli olej
139 Kč
Králičí paštika s horkým brusinkovým přelivem, sypaná mandlemi, domácí kváskový chléb
138 Kč
                              
POLÉVKA
Francouzská cibulačka na bílém víně VERSO-BORDEAUX BLANC,
podávaná s opečeným toastem s tymiánovým olejem a strouhaným francouzským sýrem
(lze i ve veganské verzi)
80 Kč
Silný hovězí vývar s bylinkovým nebo játrovým knedlíčkem
a domácími nudlemi
75 Kč
Poctivá česnečka se sýrem, pošírovaným vejcem
a opečeným chlebem
75 Kč
HLAVNÍ CHODY
Francouzské hovězí na červeném víně Bouboulés
a čokoládě s karamelizovanou křenovou zeleninou, restovanými žampiony, podávané s bramborovým pyré a pečeným knedlíčkem s karamelizovanou cibulkou a jedlými kaštany, koňakem flambovaná karamelizovaná kořenová zelenina s řapíkatým celerem
350 Kč
Veganský teplý čočkový salát s pečenými modrými hrozny,
pečenou mrkví, karamelizovanou cibulkou, ořechy, podávaný s kroketami z rýže a kořenové zeleniny, chutney s modrými hrozny, sypané klíčky
Salát s grilovanou a pečenou kořenovou zeleninou,
paprikami, lilky, cuketou, dýní, červenou řepou a variací listových salátů, podávaný s hovězím sušeným masem, mozzarellou z bůvolího mléka, krutony z bramborového těsta, semínky, dresingem s francouzskou hrubozrnnou hořčicí (300 g)
295 Kč
Řízečky z krůtích prsou v naší křupavé krustě
se sezamem a kukuřičnými lupínky, lehký vysočinský bramborový salát
255 Kč
Smetanové risotto na bílém víně VERSO-BORDEAUX BLANC
s listovým špenátem, parmazánem, bazalkovým pestem podávané s kousky pečeného kuřecího masa z faremního chovu, kapary
245 Kč
Candát na rozmarýnu se smetanovo-citronovou omáčkou,
máslové brambůrky s bylinkami, filet
(každých 10g navíc + 12 Kč)
379 Kč
Lišky na smetaně s nadýchanými bramborovými plackami,
maštěnými máslem
235 Kč
DEZERT
Čokoládový dort s pařížským krémem a višněmi,
podávaný s přelivem z horkého ovoce
135 Kč
Sorbet z černého rybízu a maracuji
s vanilkovým krémem a griliášem
108 Kč
Bramborové placky maštěné máslem s poctivými domácími povidly,
dýňovo-citrusovo-zázvorovou marmeládou, šlehaný tvaroh se smetanou,
sypané mákem a perníkem s cukrem
158 Kč
UPOZORNĚNÍ:
Věnujte, prosíme, pozornost uvedenému seznamu alergenů, který je součástí jídelního lístku. V našich pokrmech mohou být přítomny stopy každého z nich. V případě potřeby či nejasností kontaktujte obsluhu restaurantu.
IČO: 60121645 Ceny smluvní