VÍKENDOVÉ MENU 14.-16.11.

PŘEDKRM

Zeleninové paté z pečené dýně, lilku, cukety,

kapie, sušených rajčat, provoněné rozmarýnem, tymiánem a dobromyslí, podávané na naší domácí opečené bagetce s rajčaty, olivami a pečeným česnekem, chutney se švestkami, chilli olej

139 Kč

Kachní krokety s jablečným chutney se zázvorem

a višňovou redukcí, podávané s domácím kváskovým chlebem 

139 Kč

                                                                                                                   

POLÉVKA

Jemný dýňový krém se smetanou, pomerančem a zázvorem,

tymiánovým olejem a semínky

(lze i ve veganské verzi)

80 Kč

Silný hovězí vývar s bylinkovým nebo játrovým knedlíčkem

a domácími nudlemi

75 Kč

Poctivá česnečka se sýrem, pošírovaným vejcem

a opečeným chlebem

 75 Kč

HLAVNÍ CHODY

Telecí maso po francouzsku na bílém víně Verso Bordeaux a bylinkách,

s  restovanou kořenovou zeleninou a restovanými houbami, koňakem flambovanou karamelizovanou kořenovou zeleninou s řapíkatým celerem, provoněné tymiánovým olejem, podávané s našimi domácími těstovinami a bazalkovým pestem

350 Kč

Veganské dýňové nočky s provensálskými bylinkami a šalvějí,

podávané s grilovanou hlívou ústřičnou, marinovaným grilovaným tofu, karamelizovanou kořenovou zeleninou s řapíkatým celerem, listový salátek s fermentovanou zeleninou, sypané klíčky

275 Kč

Salát s grilovanou a pečenou kořenovou zeleninou, paprikami, lilky,

sušenými rajčaty, olivami, dýní, červenou řepou a variací listových salátů, podávaný s hovězím sušeným masem, mozzarellou z bůvolího mléka, krutony z bramborového těsta, semínky, dresingem s francouzskou hrubozrnnou hořčicí (300 g)

295 Kč

Řízečky z krůtích prsou v naší křupavé krustě

se sezamem a kukuřičnými lupínky, lehký vysočinský bramborový  salát

255 Kč

Smetanové risotto s hovězím masem a černým lanýžem,

parmazánem, kapary, bazalkové pesto

  265 Kč

 Candát na rozmarýnu se smetanovo-citronovou omáčkou,

máslové brambůrky s bylinkami, filet

 (každých 10g navíc + 12 Kč)

    379 Kč

Lišky na smetaně s nadýchanými bramborovými plackami,

 maštěnými máslem

   245 Kč

DEZERT

Lehký makový dort s hruškami, pečenými švestkami a brusinkami,

podávaný s lehkým smetanovým krémem z mascarpone a horkým karamelem

135 Kč

Sorbet z černého rybízu a maracuji

s vanilkovým krémem a griliášem

118 Kč

Bramborové placky maštěné máslem s poctivými domácími povidly,

 dýňovo-citrusovo-zázvorovou marmeládou, šlehaný tvaroh se smetanou,

 sypané mákem a perníkem s cukrem

  158 Kč

UPOZORNĚNÍ:

Věnujte, prosíme, pozornost uvedenému seznamu alergenů, který je součástí jídelního lístku. V našich pokrmech mohou být přítomny stopy každého z nich. V případě potřeby či nejasností kontaktujte obsluhu restaurantu.

IČO: 60121645                                                                    Ceny smluvní